dinsdag, maart 29, 2011

762. Aanbieding petitie "Knelpunten Jeugdzorg en scheidingsgezinnen" aan Tweede Kamer Commissie Jeugdzorg door Vaderkenniscentrum|SKO

Op dinsdagmiddag 29 maart 2011 heeft een delegatie van Vaderkenniscentrum|SKO de petitie "Knelpunten Jeugdzorg en scheidingsgezinnen" aangeboden aan de voorzitter mv. Khadija Arib (PvdA) en de leden mv. Willie Dille (PVV), mv. Brigitte van der Burg (VVD) en mv. Nine Kooiman (SP) van de Commissie Jeugdzorg-VWS van de Tweede Kamer.

De tekst van de petitie "Knelpunten Jeugdzorg en scheidingsgezinnen" kunt u hier teruglezen.

Namens het Vaderkenniscentrum|SKO bestond de delegatie uit:
- Peter Tromp, co-auteur en voorzitter van Vaderkenniscentrum|SKO
- Alec Balledux, hoofdauteur, initiatiefnemer tot de petitie en bestuurslid van Vaderkenniscentrum|SKO,
- Martin Barto, co-auteur en bestuurslid van Vaderkenniscentrum|SKO
- Peter Hokke, de vader uit de TV-documentaire 'Verdachte vaders' van Zembla, de vader uit de TV-documentaire 'Lang:gestraft' van de VPRO en de vader die al jaren aan het vechten is om zijn kinderen te zien

Foto-impressie van de petitieoverhandiging:

Hoofdingang van het gebouw van de Tweede Kamer
Van Links naar rechts: Willie Dille (PVV), Nine Kooiman (SP), Khadija Arib, (commissievoorzitter, PvdA) en Brigitte van der Burg (VVD) van de Commissie Jeugdzorg-VWS van de Tweede Kamer bij de petitieaanbieding.
Aftrap en introductie door Peter Tromp (voorzitter van Vaderkenniscentrum|SKO)
Toelichting op de petitie door Alec Balledux (hoofdauteur en initiatiefnemer tot de petitie)


Overhandiging van de petitie in een perkamenten rol door Martin Barto aan commissievoorzitter Khadija Arib
Khadija Arib zegt dank en geeft een eerste reactie namens de commissie.
Van Links naar rechts: Peter Hokke, Peter Tromp, Alec Balledux en Martin Barto, de delegatie namens het Vaderkenniscentrum|SKO
Het was overigens een prachtige zonnige dag en de Haagse terrassen voor de Tweede Kamer waren vol. Wijst dat misschien ook op een nieuwe lente en meer vaderinclusief werken en beleid door de Nederlandse jeugdzorg in de toekomst?! Aan ons zal dat in elk geval zeker niet liggen. Want kinderen, en zeker ook kinderen in de jeugdzorg, hebben de betrokkenheid van hun beide ouders hard nodig.

1 opmerking:

VUQuiescant zei

En WAT hebben deze mensen aan wie die petitie werd aangeboden nu bereikt? gezien de uitzending gisteravond de Vijfde Dag: NIKS.
Nu kunnen we zeggen jammer voor al die duizenden kinderen en eigen vaders veelal en fijn blijven omzeilen dat Rechters zonder onderzoek in zaken zelfs gezag gaven en geven aan duizenden borderliners-vrouwen (in alle gradaties let wel), of een journalist vinden die eindelijk de mond opentrekt over het verzwijgende hypcriete gedoetje ten koste van welzijn duizenden vaders en kinderen.
Kortom de politiek: vergeet het maar. Die houden zich aan de "scheiding der machten zeggen ze" de manier bij uitstek om niks te hoeven zeggen van Rechters die dat fl.kken.

Een reactie posten