donderdag, januari 22, 2009

247. NOVA - Moeder voor strafrechter wegens weigering omgangsregeling


MOEDER VOOR STRAFRECHTER WEGENS OMGANGSREGELING
Bron :: NOVA – 21 januari 2009 - duur: ± 7 min makers: Camelea Buys en Lieke Kwant - reactie aan de makers



Handleiding van Vaderkenniscentrum voor aangifte “Onttrekking Ouderlijk Gezag (WvS, Art 279)” bij niet-nakoming omgangsregeling bij gezamenlijk gezag

25 september 2005 - Vaderkenniscentrum – Jurisprudentie Ouderschap Na Scheiding - Bericht 6 – Belangrijke uitspraak van de Hoge Raad van 15 februari 2005 voor omgangsouders met gezamenlijk gezag : Het niet-nakomen van de (voorlopige) omgangsregeling bij gezamenlijk gezag is onttrekking aan ouderlijk gezag en strafbaar

25 september 2005 - Vaderkenniscentrum - Jurisprudentie Ouderschap Na Scheiding - Bericht 7 - Stappenplan aangifte (1)

14 oktober 2005 - Vaderkenniscentrum - Jurisprudentie Ouderschap Na Scheiding - Bericht 13 - Stappenplan aangifte (2)

21 februari 2007 - Vaderkenniscentrum - Jurisprudentie Ouderschap Na Scheiding, Bericht 110 - Aanbeveling Nationale Ombudsman aan Politie (Rapport 2007/034)

Een moeder die zich niet houdt aan de omgangsregeling voor haar zoon, staat morgen voor de strafrechter. Het is voor het eerst dat het Openbaar Ministerie om die reden een moeder vervolgt.

Het kostte de vader jaren procederen en duizenden euro's om een omgangsregeling te krijgen met zijn zoon. Maar elke keer als hij voor de deur van zijn ex-vrouw staat, krijgt hij zijn zoon niet mee. Daarvan deed hij steeds aangifte bij de politie. Die stapel aangiftes leidt er nu toe dat de moeder morgen terechtstaat.

Zie verder ook

MEER INFORMATIE OVER DIT ONDERWERP

Ludieke acties van wanhopige vaders

breedband22-02-02 Gescheiden vaders klagen onderzoeksbureau aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten