dinsdag, mei 03, 2011

110503. Oproep: NCRV TV-programma 'Ik wil mijn vader terug' zoekt vaders en zonen die het contact met elkaar zijn verloren voor contactherstel

OPROEP:

***

Vaders en zonen gezocht die het contact met elkaar zijn verloren


In een nieuw televisieprogramma voor de NCRV volgt en begeleidt TV producent Strix TV voor de NCRV zonen (ongeveer tussen de 14 en 20 jaar) en vaders die het contact met elkaar zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door een scheiding. In dit programma krijgen zij de kans om een nieuwe start te maken.

Ben jij zelf vader die het contact heeft verloren met zijn zoon, ken je een vader of zoon in een dergelijke situatie of heb je een zoon die zijn vader mist, dan zou Strix TV graag met je in contact komen.

Op dit moment zit Strix TV in de researchfase. Het zal daarom in de eerste plaats gaan om een oriënterend gesprek. Strix TV is namelijk erg benieuwd naar de ervaring van diverse vaders en zonen. Maar ook als je interesse hebt om deel te nemen aan ons televisieprogramma of alleen vragen hebt, neem dan gerust contact op. Graag zelfs!

Geïnteresseerd!?
Ben je geïnteresseerd stuur dan een email naar het Vaderkenniscentrum op het emailadres vaderkenniscentrum @ gmail . com voor toezending van de contactgegevens van Strix TV voor dit programma.

Bedankt alvast en misschien tot snel!

Vaderkenniscentrum.nl :
Jacob Cabeliaustraat 17, 3554 VH Utrecht; T. 030 - 238 3636; E. vaderkenniscentrum @ gmail . com

4 opmerkingen:

VUQuiescant zei

Er komen blijkbaar steeds meer initiatieven. Wellicht goed. Wellicht niet goed. Aangezien men
de materie passyndroom en dat is eigenlijk al gebleken handig "ontwijkt" en men wederom niet benoemt dat duizenden moeders de zaken hebben belazerd onder de plu van rechtspraak en al letterlijk.
En nog. Te laat voor kinderen. Jarenlange manipulatie door betreffende personen en dan moet ik nog zien of de omroepen bereid zijn de kinderen te spreken die onder behandeling lopen of liepen van die "ggz" Nederland...
Denk het niet. Dan komt namelijk ook het falen en verzwijgen van ggz en al aan de orde. En dat gaat Nederland niet beleven.

Oscar Roqué zei

Ook de SIRE campagne 'Kinderen scheiden niet' is een welkom initiatief. Echter heb ik er een hard hoofd in dat de instanties de kip met de gouden eieren zullen slachten...

http://chanelroqueontvadering.blogspot.com/2011/05/nieuwe-campagne-sire.html

boyke zei

Geweldig dat er meer licht komt in de donkere tijden van vaders. Het is alleen nog niet voorbij.

Nog altijd worden vaders aan de kant gezet en babys en kinderen bestolen van de liefde en aandacht die ze verdienen. Zoals een kind groeit, zo ook ouderschap. Hopelijk zie je zulke dingen ook terug in het programma in plaats van alleen maar verhalen gevuld met emoties van gemis. Ook het belang en voordelen en nadelen van goede ouderschap en relaties is erg belangrijk.

Ik heb vandaag mijn zoontje die gisteren 11 maanden oud is geweest terug gebracht naar Leiden. Bijna zat mijn zoontje in hetzelfde situatie waarmee ik ben opgegroeid. Vaderloos opgroeien. Uiteindelijk heb ik tegen mijn wil in (destijds) kennisgemaakt met mijn vader. Er ging toen een wereld voor me open die ik nog nooit had gezien. Moet je eens voorstellen...

Ik was ook op het punt om mijn zoon kwijt te raken, mijn familie had de hoop zelfs al opgegeven. Maar een vader die gaat door, dat heb ik ook gedaan via verschillende routes. Verschillende consultatiebureaus, zelfs de politie is er zelfs bij betrokken geweest. Toen pas begreep ik de pijn en al het lijden die vaders in dit land meemaken. Ik begreep toen eindelijk die man die ooit nog op de daken stond te roepen om zijn kind. Na jaren en zoveel pijn mag er nu ook aandacht gegeven worden aan de band tussen vaders en hun kinderen. Ik ben benieuwd naar de eerste uitzendingen.

Vraag me af wat er allemaal is misgegaan waardoor het gelopen is zoals het is en of hier destijds ook wat aan gedaan aan kon worden.

Voorlopig ben ik nog hard aan het werk om de band tussen mij en mijn zoon te houden. Het lichtpunt is dat ik hem nu eindelijk al voor de 3e week bij me heb voor een weekend.

Dit is me gelukt na vol te houden bij relatie therapie waarbij ik erg vaak mijzelf als vader onnodig moest verdedigen of uitleggen. Mensen (sommige vrouwen, ok en mannen) moeten af van de ouderwetse gedachtes over mannen en vertrouwen krijgen in hun eigen onzekerheid. Een man kan tegenwoordig ook alles in het huishouden. Dat is uiteindelijk ook een product van democratie.

more power 2 fathers4justice.

Met vriendelijke groet,

Peter Vollebregt zei

nu dik twee jaar verder en nog steeds hetzelfde probleem voor vaders, 3 kinderen kwijt al 23 maanden niet meer gezien, hypotheekschuld moet bij vaders worden gehaald dus 3 jaar schuldsanering, inboedel is meegenomen door moeders, achja we blijven lachen in dit kutland.
een vader die ook in alle staten is en die niks kan doen

Een reactie posten