maandag, oktober 05, 2009

387. D66 maakt ongefundeerde ommezwaai tegen verplicht ouderschapsplan :: Koşer Kaya (D66) bagatelliseert bestaande problemen echtscheidingskinderen

Behandeling Kabinetsnota Gezinsbeleid in relatie tot scheidingen in de Tweede Kamercommissie voor Jeugd en Gezin op 5 oktober 2009

Minister Rouvoet stelt zich in reactie op Koşer Kaya (D66) vierkant op achter verplicht ouderschapsplan: “We zijn dan misschien ex-partners, maar we blijven allebei ouder.”

Bron: Tweede Kamer, Commissie Jeugd en Gezin, Behandeling Kabinetsnota Gezinsbeleid, 5 oktober 2009

De Nederlandse Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet zegt bij de behandeling van de Kabinetsnota Gezinsbeleid in reactie op de aanval van mevrouw Fatma Koşer Kaya (D66) op het net door de minister ingevoerde verplichte ouderschapsplan, daar vierkant achter te blijven staan, want waar het volgens de minister om gaat bij een scheiding is: “We zijn dan misschien ex-partners, maar we blijven allebei ouder.” (zie videofragment hieronder)

Minister Rouvoet in reactie op de stelling van mv. Koşer Kaya (D66) dat het maar met 5% van de scheidingskinderen slecht gaat: “Was dat maar waar. Het gaat slecht met tussen de een- en tweederde van de scheidingskinderen.”

Bron: Tweede Kamer, Commissie Jeugd en Gezin, Behandeling Kabinetsnota Gezinsbeleid, 5 oktober 2009

De Nederlandse Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet zegt bij de behandeling van de Kabinetsnota Gezinsbeleid in reactie op het door mevrouw Fatma Koşer Kaya (D66) - ter ondersteuning van haar wens om het net verplichte ouderschapsplan nu alweer af te schaffen - gestelde dat het maar met 5% van de scheidingskinderen slecht zou gaan: “Was dat maar waar.” Volgens de minister haalt mv. Koşer verschillende cijfers door elkaar en is zij verkeerd geïnformeerd. De minister laat weten dat het met tussen de een- en tweederde van alle scheidingskinderen slecht gaat, waarbij hij mv. Koşer Kaya verwijst naar de stapels rapporten waaruit dat inmiddels is gebleken. (zie videofragment)


Links minister Rouvoet (CU) voor Jeugd en Gezin en rechts mv. Langkamp (SP) tijdens de behandeling van de Kabinetsnota Gezinsbeleid in de Commissie voor Jeugd en Gezin op 5 oktober 2009

Links dhr. Voordewind (CU) en rechts mv. Dezentjé Hamming (VVD)

Links mv. Dezentjé Hamming (VVD) en rechts mv. Koşer Kaya (D66)
.
Onder de onderstaande audiolink vindt u verder mijn nabespreking - in interviewvorm - van de behandeling van de Kabinetsnota Gezinsbeleid op 5 october 2009 in de Tweede Kamer, Commissie voor Jeugd en Gezin, met name wat betreft scheidingskinderen en scheidingsouders":

http://www.4bf.eu/audio/091005_comissie_jeugd_en_gezin_intervieuw_P_Tromp.mp3

Groet,
Peter Tromp
Vaderkenniscentrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten