dinsdag, mei 11, 2010

494. De Sunday Foundation - Help twee Rotterdamse mannen met een hart de armste kinderen van Sierra Leone helpen

Sierra Leone is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘slechtste plek op aarde’. Elf jaar bloedige burgeroorlog heeft het West-Afrikaanse land veranderd in een onthutsende chaos. ‘Salone’ is met een gemiddeld jaarinkomen van 225 dollar het allerarmste land ter wereld, 70 procent leeft in armoede, de gemiddelde levensverwachting is 34.1 jaar en één op de drie kinderen wordt niet ouder dan 5. Complete dorpen wonen op vuilnisbelten.... Het land kent onwaarschijnlijk veel problemen, waar zij op eigen kracht niet uitkomen.

Talloze kinderen hebben tijdens de oorlog hun ouders verloren. Vaak zijn hun vader en moeder voor hun ogen door de rebellen vermoord. Deze kinderen hebben geen toekomst. Veel van hen werken voor 20 dollarcent per dag als diamantzoekers. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds verrichten zij loodzware arbeid.

Dat kan niet en dat mag niet! De Sunday Foundation wil deze vergeten mensen helpen. De Nederlandse stichting, die volledig draait op vrijwilligers, zet kleinschalige projecten op om de vele weeskinderen in het land een toekomst te geven. Wij halen deze kinderen uit hun onmenselijke situatie en brengen ze onder in lokale gezinnen, die wij financieel ondersteunen. Waar zij goed te eten krijgen en naar de Sunday Foundation Primary School gaan.

Daarnaast richt de Sunday Foundation, die is opgericht door de bevlogen Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst, zich op de vele blinden en gehandicapten in Sierra Leone. Niet alleen hebben vele duizenden mensen een arm of been verloren tijdens de oorlog, omdat de vaccinatieteams tijdens de oorlog allemaal zijn vertrokken, is er tot overmaat van ramp óók nog eens een cholera-, tyfus- én polio-epidemie in het land uitgebroken. Een uitkeringenstelsel kennen ze niet in Sierra Leone. De meeste gehandicapten en blinden zitten in een uitzichtloze situatie. Als bedelaar proberen zij te overleven, wat in dit allerarmste land vreselijk moeilijk is.

De Sunday Foundation initieert en ondersteunt projecten, die deze allerarmste mensen een menselijk bestaan biedt.

Feyenoord


Opleidingscentra van start in Sierra Leone

Mede dankzij onze donateurs zijn de eerste opleidingscentra geopend. Zowel in het noorden als in het zuiden van Sierra Leone. Het opleidingscentrum is bedoeld voor mensen die een vak willen leren: kleermakers, weven, zeep maken, stoffen maken, schoenmakers, timmermannen.

Feyenoord

Feyenoord in Sierra Leone

Het mannen- vrouwen elftal zal voortaan trainen en spelen in de Feyenoordtenues. De kinderen van de Sunday Foundation Primary School rennen als echte Feyenoorders over het veld.

School

Sunday Foundation Primary School is begonnen

De leraren en kinderen van de Sunday Foundation Primary School (vgl. basisschool) zijn enthousiast begonnen. Ze werken hard en komen elke dag, netjes op tijd, in hun uniform naar school. De leraren maken allemaal plannen en zitten vol met ideeën. In de pauze wordt er vooral veel gevoetbald.

Farm

Sunday Foundation Farm doet het goed

De rijst groeit goed. De community houdt het rijstveld van de eigen Sunday Foundation Farm goed in de gaten en ze zorgen er goed voor. De regen doet de rest. Ze kunnen niet wachten om te gaan oogsten.

Doe ook mee

Uw donatie is meer dan welkom. De Sunday Foundation kan u garanderen dat 100% van uw bijdrage rechtstreeks ten goede komt aan onze projecten. De Sunday Foundation werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Verder is ALLES van waarde welkom. Sierra Leone kan ALLES gebruiken. Tweedehands gereedschap, oude Singer naaimachines, fietsen, computers, laptops en vooral ook rolstoelen, krukken en andere revalidatie-artikelen. Wij kunnen alles gebruiken!

Wilt u iets doneren, of denkt u op andere wijze de Sunday Foundation van dienst te kunnen zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Of stort uw donatie op rekeningnummer 39.03.91.379 (Triodos Bank).

Ga naar de fotogalerij om een beeld te krijgen van Sierra Leone.

FeyenoordBekijk de video over Sierra Leone

Een mededeling van de Sunday Foundation aan onze donateurs:

Het rekeningnummer van de Sunday Foundation is veranderd. We zijn overgestapt naar de Triodos Bank.

Ons nieuwe rekeningnummer is 39.03.91.379 Triodos Bank. Wij doen geen incasso's meer, maar vragen onze donateurs of zij zelf een automatische, periodieke donatie willen aanmaken in hun elektronisch bankprogramma. De eerdere automatische incasso's zijn beëindigd.

Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u contact met ons opnemen via info@sundayfoundation.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten