vrijdag, maart 20, 2009

305. Aanmelding gesloten: Oproep Psychologie Magazine :: Bent u na de echtscheiding werkelijk alles kwijtgeraakt?

Update 27 maart 2009: De aanmelding voor deze oproep is nu gesloten. Over het resultaat zal in de komende maand(en) een artikel in het tijdschrift Psychologie Magazine verschijnen.

Oproep Psychologie Magazine

Bent u na de echtscheiding werkelijk alles kwijtgeraakt? Je huis, een deel van je inkomen en misschien nog wel het ergste; de kinderen?
Heel wat vaders worden na een echtscheiding flink door hun ex aangepakt en verliezen werkelijk alles. Hoe is dat om dat mee te maken? En hoe kom je daar weer bovenop? Psychologie Magazine maakt een aantal portretten over mensen die alles kwijt zijn geraakt. Wij vinden dat een vader die vanwege een slimme wraaklustige ex veel is verloren en alleen maar schulden en een flinke alimentatie rijker is, zeker in het rijtje thuishoren.

Zou u hier zelf iets over willen vertellen. Wij willen graag een kort inkijkje nemen in waar u allemaal doorheen gaat. Hoe kom je zulke rake klappen in het leven weer te boven? Mocht u hier iets over kwijt willen, dan kom ik bij u langs om met u te praten. Ik maak een portretje van ongeveer 300 woorden. Het moet wel de lading dekken maar ik spit niet uw hele leven door. Ik leg u van te voren de geschreven tekst nog ter correctie voor. Niets wordt gepubliceerd waar u het niet mee eens bent. Wel vragen wij u om een keer naar Amsterdam te komen voor een mooi uitgelicht portret in onze fotostudio. Zou u hieraan willen meewerken of kent u iemand die hiervoor erg geschikt zou zijn? Graag zou ik met u in contact willen komen. Laat mij dat dan weten per telefoon of email. In afwachting van uw reactie,

vriendelijke groet,

Anouk van Wechem
freelance journalist/ tekstschrijver Psychologie Magazine

4 opmerkingen:

ventje zei

ik heb net een mailtje gestuurd en ik vind dat de genoemde zijde veel meer belicht moet worden.

Philip zei

Beste Anouk,

Je mag mij wel noteren. Ik wil wel. maar of het gaat passen in de driehonderd woorden die jij voor ogen hebt.... Dat zal mij benieuwen.

Ik ben alles kwijt geraakt. De overheid schendt hierbij de mensenrechten en de rechten van het Kind, zonder enig probleem. En dat is misschien nog wel veel erger. En veel schadelijker voor het hele gezin.

Peter Tromp kan je mijn Email adres geven.

Mvg,
Philip Winkelhorst

Philip zei

Beste Anouk,
Je mag mij wel interviewen voor je artikel.
Ik ben letterijk alles kwijt geraakt, inclusief het contact met mijn kinderen. De overheid weet de zaak zo aan te pakken dat ze de rechten van de mens en de rechten van het kind ernstig te kort doen en rond uit schenden. Bovendien volharden ze daar in. Ik, de kinderen en mijn ex hebben recht op hulp maar de overheid wil gewoon niet, terwijl het hun taak is.

Ik zou je graag een interview willen geven en mee werken aan je artikel. Ben ook zeker geschikt voor een groter artikel. Bijvoorbeeld een thema. Maar 300 woorden zijn al mooi al twijfel ik of het daarin past, maar dat laat ik geheel aan jouw over.

mvg,
Philip Winkelhorst

Anoniem zei

Beste Anouk,

Over dit onderwerp is een apart magazine te vullen denk ik.

Ook ik ben alles kwijt, heb ik geruild voor een omgangsregeling. Deze is door de rechter vastgesteld. In de daaropvolgende, door mij aangespannen zaak omtrend de nakoming van de omgang, is wederom bepaald dat ik een omgangsregeling heb. In de rechtzaal zegt mijn ex hier aan mee te werken, om vervolgens na de zitting het tegenovergestelde te doen.

Je recht hebben en het daadwerkelijk krijgen is in dit land in deze kwestie een uitzondering als ik de verhalen zo lees, hoor en ondervindt.

Ik kan er een boek over schrijven, dus als je nog stof nodig bent......

Een reactie posten