dinsdag, juli 03, 2007

23. Britse "Free Michael Cox campagne" van Fathers-4-Justice doet ook een beroep op de solidariteit van Nederlandse vaders

Fathers-4-Justice Free Michael Cox Campagne

Michael Cox, een Britse co-vader van 3 kinderen en juridisch adviseur van Fathers-4-Justice in Engeland, is door de Britse staat gevangen gezet in de gevangenis van Bristol, omdat hij uit principe weigert kinderalimentatie aan het Britse Bureau Inning Ouderbijdragen (CSA) te betalen, waar hij al jarenlang voor de helft van de tijd voor zijn drie kinderen zorgt en de helft van de kosten draagt. Zijn ex-vrouw en drie kinderen steunen hem daarin. Zijn kinderen en Fathers-4-Justice zijn nu samen in Engeland de “Free Michael Cox” Campagne gestart.

Verdere bijzonderheden zijn te vinden op de speciale “Free Michael Cox” website bij Fathers-4-Justice.

Zie verder ook de volgende video van de “F4J Free Michael Cox” Campagne in Engeland: http://www.youtube.com/watch?v=b6BnKVzP40g


Afgelopen zondag 1 juli heeft Fathers-4-Justice een demonstratie gehouden voor de gevangenis van Bristol waar Michael Cox vastzit om hem vrij te krijgen.

Hieronder diverse video’s van deze F4J Demonstratie voor de gevangenis van Bristol van afgelopen zondag:


Wat kun je zelf doen ter ondersteuning van de Free Michael Cox Campagne van Fathers-4-Justice?!

Heel veel:

1. Fathers-4-Justice roept alle Britse en Nederlandse vaders uit protest nu op te stoppen met het betalen van kinderalimentatie of chaos te creëren in het betalingsverkeer.

2. Verder worden buitenlandse vaders opgeroepen om via de Britse Ambassades en Britse Consulaten in tientallen gezamenlijk een ondertekende petitie af te geven waarin om de vrijlating van Michael Cox wordt gevraagd. In het geval een bij een Britse ambassade of consulaat in het buitenland afgegeven petitie door 10 of meer mensen werd ondertekend, is het standaardprocedure bij de Britse overheid dat deze dient te worden doorgezonden naar het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Westminster London, die de zaak dan verder dient te onderzoeken.

Doe daarom zelf dus ook actief mee met de Fathers-4-Justice Free Michael Cox Campagne!!! Je eigen initiatieven kunnen net het verschil maken.


Bij de BBC kun je tenslotte ook nog een oude BBC-nieuwsvideo bekijken van Michael Cox van drie jaar geleden in het BBC programma van Sue Littlemore (12 juli 2004) >> het is uniek materiaal >> Wel graag even geduld met de BBC, het downloaden gaat erg traag, maar het wachten is dan ook werkelijk meer dan de moeite waard >> niet alleen zie je Michael Cox zijn situatie met zijn 3 kinderen en het falende Engelse familierecht uitleggen, maar ook hoor je de toenmalige leider van de Britse Conservatieve Partij Michael Howard al in 2004 in het Britse lagerhuis gelijkwaardig ouderschap na scheiding bepleiten en verdedigen

The BBC's Sue Littlemore - "Fathers' groups have long been arguing that court decisions are stacked against them"
BBC-Videolink: http://news.bbc.co.uk/media/video/40375000/rm/_40375337_fathers18_littlemore_vi.ram


Voor verdere bijzonderheden zie ook de speciaal door Fathers-4-Justice in het leven geroepen "Free Michael Cox Website"


Peter Tromp

Vader Kennis Centrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten