Met dank aan het professioneel en betrokken handelen van de Nederlandse autoriteiten, rechtbanken en jeugdzorg in het belang van zoon Andrew, zijn de Australische vader Ken Thompson en zijn zoon Andrew vanochtend vroeg - na een drie jaar durende afwezigheid en een zoektocht van 6.500 km per fiets van vader Ken door heel Europa - op grond van het Haags Kinderontvoeringsverdrag weer samen veilig en goed thuis aangekomen in Australië.
We wensen vader en zoon samen heel veel geluk toe en voldoende privacy en rust bij het weer oppakken van hun dagelijkse leven en de schoolgang van Andrew.
Peter Tromp
Vaderkenniscentrum.nl
dinsdag, januari 25, 2011
699. Australische vader Ken Thompson en zoon Andrew zijn vanochtend vroeg samen veilig en goed thuis aangekomen in Australië.
Gepost door Peter Tromp (Fathercare) op dinsdag, januari 25, 2011 0 reacties
maandag, januari 24, 2011
698. Prof. dr. Ingrid Robeyns: Overmorgen werkt papa weer – Hoe rechtvaardig is het zwangerschapsverlof ?
Bron: FastFacts – Wetenschap in Beeld - Prof. dr. Ingrid Robeyns – Erasmus Universiteit in Rotterdam - Praktische Filosofie - Rechtvaardigheidstheorie
Video
Ingrid Robeyns: rechtvaardigheid zwangerschapsverlof
Overmorgen werkt papa weer
In Nederland krijgen vrouwen zestien weken verlof rond de geboorte van hun kind. Mannen moeten na twee dagen alweer aan het werk. Is dat eigenlijk wel rechtvaardig? Dat is een van de dingen waar ze op de faculteit der wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam over nadenken.
Prof. dr. Ingrid Robeyns
Econoom en filosoof Ingrid Robeyns (1972) is de internationaal meest geciteerde praktisch filosoof die werkzaam is in Nederland. Ze is als hoogleraar Praktische Filosofie verbonden aan de faculteit der Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij houdt zich onder meer bezig met rechtvaardigheidsvraagstukken. Een centrale theorie in haar werk is de Capability Theorie. Zij doet onderzoek op het raakvlak van de analytische politieke filosofie, ethiek, economie, en genderstudies. Ze heeft een indrukwekkende publicatielijst opgebouwd, met een aantal publicaties die nu al als invloedrijk worden beschouwd. Haar theoretische werk over rechtvaardigheid is vernieuwend omdat het nieuwe thema's aansnijdt, zoals rechtvaardigheid tussen ouders en niet-ouders en omdat het rechtvaardigheid ook op immateriële terreinen bestudeert.
Ingrid Robeyns
http://www.ingridrobeyns.nl/
http://www.ingridrobeyns.nl/contact.html
My name is Ingrid Robeyns. I am a philosopher and economist by training, working as a professor in Practical Philosophy at the Faculty of Philosophy, Erasmus University Rotterdam, in the Netherlands. I am married to Roland Pierik, and we have two sons.
In 2006, the Dutch National Science Foundation (NWO) awarded me a Vidi-grant to direct a project entitled Social Justice and the New Welfare State. The overall aim of the project is to investigate how the welfare state needs to be adapted to three socio-demographic changes (fertility decline, aging, and the changing nature of gender roles), in such a way as to be a just welfare state for children, parents and non-parents, the elderly and their carers, and women and men. (read more)
This project runs from October 2006 until September 2011. Currently Anca Gheaus, Anders Schinkel, and I are working on this project. Hugh Lazenby, currently a PhD student at Oxford University, worked for this project from September 2007 till August 2008; Irene Pronk worked on this project from September 2007 till februari 2009. Martijn Boot is working on a closely related NWO-funded project on the transition from ideal to nonideal theories of justice, which runs from May 2009 till April 2012.
In addition to my work for the Vidi-project on Social Justice and the New Welfare State, I am writing a monograph on the capability approach.
Together with Harry Brighouse I recently finished an edited volume 'Measuring Justice', in which primary goods and capabilities are compared as metrics of justice. This edited volume contains contributions by Elizabeth Anderson, Richard Arneson, Norman Daniels, Erin Kelly, Colin McLeod, Thomas Pogge, Amartya Sen, Lorella Terzi, Elaine Unterhalter, Harry Brighouse and myself, and is published by Cambridge University.
In 2006, I joined the (semi-)academic group blog Crooked Timber. When I have time, I write there about anything that crosses my mind and which looks like something someone somewhere might find interesting.
Instituut
De Jonge Akademie van de KNAW vertolkt sinds 2005 het jonge geluid in de wetenschap. Wetenschappers die binnen de Jonge Akademie benoemd worden, hebben zich binnen hun vakgebied al op jonge leeftijd internationaal bewezen. De Jonge Akademie houdt zich onder meer bezig met interdisciplinaire kansen voor onderzoek, popularisering van wetenschap, de toekomst van wetenschap en wetenschapsbeleid.
Credits
Redactie: Jasmijn Snoijink
Camera: Studio Meester
Grafische elementen: SproetS
Muzikale elementen: Daan van West
Gepost door Peter Tromp (Fathercare) op maandag, januari 24, 2011 0 reacties
Labels: Erasmus Universiteit, Ingrid Robeyns, Rechtvaardigheid, Rechtvaardigheidstheorie, vaderschapsverlof, Zwangerschapsverlof
maandag, januari 10, 2011
684. Scènes uit het omgangshuis (NCRV Dokument TV, 10 januari, Ned 2, 23:00 uur)
Ouders (lees vnl. vaders) en kinderen na scheiding in Nederland: Omgang onder toezicht van de pedagogische juffrouwen en mevrouwen van de jeugdzorg en de kinderbescherming
Een onthullende NCRV-dokumentaire over omgangshuizen als de nieuwe sterfhuisconstructie van jeugdzorg & kinderbescherming voor ouderkindrelaties na een scheiding.
Scènes uit het omgangshuis
NCRV Document op maandagavond 10 januari 2011 op Nederland 2 om 23.00 uur (Herhaling op vrijdagmorgen 14 januari 2011 op Nederland 2 om 11.05 uur)Ben je in staat na de echtscheiding je verdriet en je pijn opzij schuiven om zakelijke afspraken te maken met je ex over de omgang met de kinderen? Bij de ex-partners die elkaar, gedwongen door de rechter, ontmoeten in het omgangshuis is dat niet het geval. Onder toezicht leren ze weer met elkaar communiceren. Het omgangshuis is een neutrale ontmoetingsplaats voor gescheiden ouders en hun kinderen. Hier wordt geprobeerd het vertrouwen tussen de leden van het gebroken gezin te herstellen om tot een werkzame omgangsregeling te komen. De bezoeken vinden plaats onder streng toezicht.
Documentairemaakster Saskia Gubbels volgt in Scènes uit het omgangshuis twee gebroken gezinnen tijdens het pijnlijke proces om een nieuwe vertrouwensband op te bouwen.
Robert en Martine hebben elkaar tijdens een modeshow ontmoet. Toen Robert dezelfde dag nog zei; ‘wij gaan trouwen’, lachte Martine hem uit. Maar toen Martine later in de relatie zelf op haar knieën ging om Robert ten huwelijk te vragen, leek het geluk niet op te kunnen. Nu treffen Martine en Robert elkaar in het omgangshuis, om daar in het belang van hun zoon Joey, hun gesneuvelde vertrouwen weer op te bouwen. Martine is erg bang om haar zoon bij zijn vader achter te laten, daarvoor zijn de wonden te diep. Robert kan niet wachten om zijn zoon weer voor zich alleen te hebben. Wanneer hij tijdens zijn eerste lange omgangsdag Joey meeneemt en er volgens eigen zeggen een ‘topdag’ van maakt, zijn de gevolgen desastreus.
Valerie en Marco ontmoetten elkaar in haar geboorteland Uruguay. Al snel is Valerie zwanger van hun eerste kind, en besluiten ze om in Nederland een toekomst op te bouwen. Ze dromen er van om samen oud te worden, en na hun dochter Mariah wordt zoon Patrick geboren. Dan gaat het mis. Na een verblijf van 6 weken in het buitenland verwijt Valerie Marco dat hij vreemd is gegaan. Marco verwijt Valerie hetzelfde. Een ‘vechtscheiding’ volgt en de kinderen worden toegewezen aan Marco. Valerie mag iedere drie weken een uurtje met haar zoontje Patrick spelen in het omgangshuis. Dochter Mariah komt niet mee, volgens Marco en zijn ouders wil zij niets meer met haar moeder te maken hebben.
Via video opnames van de ex-partners probeert het omgangshuis ouders inzicht te geven in het omgangsproces met hun kinderen. Hoe moeilijk dit is blijkt uit de reactie van vader Marco, als hij zijn ex lief ziet spelen met zoon Patrick. Hij zegt 'kotsmisselijk' te worden van de opnamen. Scènes uit het Omgangshuis is een aangrijpende documentaire over macht en onmacht, hoop en wanhoop, liefde en de teloorgang daarvan.
Reageer in het NCRV Dokument Forum
Het NCRV Dokument forum met links naar de eerste reacties op ‘Scènes uit het omgangshuis’
Forum NCRV Dokument - 10 januari 2011http://dokument.ncrv.nl/forum/uitzendingen-2011/10-januari-sc%C3%A8nes-uit-omgangshuis
Welkom op het forum van Dokument. Het staat je vrij om alles in het forum te lezen. Wil je zelf reageren of een onderwerp aandragen? Log dan in. Nog geen account? Maak dan eerst je eigen account aan. Houd het wel gezellig en netjes in dit NCRV forum. Beledigende teksten of reacties staat de webredactie van NCRV-Dokument niet toe, opbouwende kritiek wel.
reactie op : scenes in het omgangshuis - 1
11 januari 2011 - 2 uur 55 min geleden - door DAGSCHRIFT
8 min 33 sec geleden - door Chrisjetina
Scènes uit het omgangshuis - 1
10 januari 2011 - 8 uur 32 min geleden - door jokehissink
11 januari 2011 - 1 uur 15 min geleden - door werker
verwerkingsweeën - 0
10 januari 2011 - 8 uur 22 min geleden - door enneagram
Er zijn nog geen reacties
omgangshuis - 1
10 januari 2011 - 8 uur 59 min geleden - door jacna
10 januari 2011 - 8 uur 37 min geleden - door Ervaring85
ontvadering: sex is ongelijk aan sexe an variatie ongelijk aan diversiteit - 1
7 januari 2011 - 4 dagen 6 uur geleden - door AdVader
10 januari 2011 - 8 uur 50 min geleden - door enneagram
kinderen naar moeder - 0
10 januari 2011 - 8 uur 52 min geleden - door haajee
Er zijn nog geen reacties
Nog word er niet aan de kinderen gedacht - 1
9 uur 2 min geleden - door Ervaring85
8 uur 54 min geleden - door jacna
Wederom het paard achter de wagen. - 1
10 januari 2011 - 9 uur 7 min geleden - door Juspol
10 januari 2011 - 8 uur 56 min geleden - door jacna
Voorproefje 'Scènes uit het Omgangshuis' op 10 januari om 23:00 uur, Ned 2
YouTube - NCRVDokument | 10 januari 2011Categorie: Mensen & blogs
Labels: echtscheiding - omgangshuis - omgangsregeling - scheiden - kinderen - scènes uit het omgangshuis
Gepost door Peter Tromp (Fathercare) op maandag, januari 10, 2011 0 reacties
Labels: Alkmaar, Loes Michels, NCRV Dokument, Omgangshuis, Omgangshuis Noord-Holland, Saskia Gubbels, Videohometrainingsmethodiek
zaterdag, januari 08, 2011
682. Kissing a dream, dokumentaire over Barry Hay (Golden Earring) en de 53-jaar durende zoektocht naar zijn vader in India (Het vaderloze leven van "Earring" Barry Hay)
Barry Hay op 14-12-2010 in “De Wereld Draait Door” over de documentaire “Kissing a dream”
Barry Hay - Kissing a dream
Bron: NTR - HET-UUR-VAN-DE-WOLF - 08 jan 2011 20:25 - 21:25 - Nederland 3 & Z@ppBarry Hay aan het graf van zijn in 1980 in India overleden vader: “After 53 years I am home - Hello daddy - Long time no see – De cirkel is rond. Het is klaar. Het is volbracht.”
Barry Hay: “Mijn vader heeft me twee jaar lang elke maand een brief gestuurd, maar die heeft mijn moeder altijd van me weggehouden. ... Er zit een gat in je ziel en dat zal er altijd zijn.“
Barry en Bella Hay in India |
Barry Hay wordt zestig en dat wordt gevierd met vrouw, dochters, vrienden, huisdieren en natuurlijk met veel drank. Nu hij ouder wordt, denkt hij steeds meer aan zijn vader en verlangt ernaar het India uit zijn jeugd terug te zien. Geboren als zoon van een Engelse kolonel en een Nederlandse vrouw leeft hij daar tot zijn achtste in luxe. Als zijn ouders scheiden, neemt zijn moeder hem mee naar Nederland, brengt hem naar een kostschool en verbreekt alle contact met Hays vader.
Na 53 jaar gaat Hay voor het eerst terug naar India, met zijn dochter Bella, op zoek naar de sporen van zijn vader en om te kijken wat er nog over is van de geliefde plekken uit zijn jeugd. Ondertussen bereidt hij zich voor op de opnamen van zijn nieuwe album en op een optreden met het Metropole orkest in Paradiso.
Regie: Hadassah de Boer
Producent: Beat the Dutch
De muziek voor de film is gemaakt door Kane-gitarist Dennis van Leeuwen.
Speciaal voor de film schreef Barry Hay de titelsong ‘Kissing a dream’, gecomponeerd door George Kooymans.
Bekijk hier de trailer.
Bekijk hier Barry Hay over deze documentaire in De Wereld Draait Door.
Deze documentaire is tot stand gekomen met financiële bijdragen van VSB, Buma Cultuur en SNS Reaal.
Bekijk uitzending
Gerelateerde artikelen:
- Barry Hay (Golden Earring) :: 'Ik heb mijn vader altijd gemist. Mijn moeder heeft me min of meer ontvoerd toen ik acht was.’ (Vaderkenniscentrum.nl, zondag, januari 18, 2009)
Gepost door Peter Tromp (Fathercare) op zaterdag, januari 08, 2011 0 reacties
Labels: afwezige vader, Barry Hay, Golden Earring, Kissing a dream